Støttestrømper

Støttestrømper er blevet mere og mere normalt her i løbet af de seneste par år, og af god grund. Støttestrømper har mange fordele som kan være med til at hjælpe rigtig mange danskere der døjer med deres fødder.

Hvad er støttestrømper

Støttestrømper er en strømper presser de rigtige steder på foden for at skabe en bedre blodcirkulationen til og fra foden, så man undgår hævede fødder. Derudover kan de også bruges af sportsudøvere for at øge restitutionen fordi blodet har lettere ved at komme frem og tilbage. Man anbefaler faktisk også alle rejsende eller folk der sidder stille i længere tid at benytte støttestrømper for at mindste risikoen for blodpropper.

Hvem benytter støttestrømper

Støttestrømper er ikke kun for gamle mennesker der har problemer med blodcirkulationen i benene. Støttestrømper kan faktisk bruges til mange forskellige formål. Folk der ofte benytter støttestrømper:

  • Folk med diabetes
  • Folk der sidder meget ned i løbet af dagen
  • Folk der rejser meget især fly rejse
  • Folk der er gravide

Som nævnt tidligere anbefales det faktisk at alle der sidder stille i lang tid af gangen benytter sig af støttestrømper for at mindste chancen for blodpropper. Støttestrømper benyttes faktisk også ofte på hospitalet på patienter der skal være sengeliggende i en længere periode.

Hvis du har gener i dine ben og tror støttestrømper kunne være en god ide for dig, burde du tage til læge og tage den snak med dem omkring hvilke strømper du burde benytte. Der findes nemlig støttestrømper i 3 forskellige klasser kompressionsgrad 1, 2 og 3.  Kompressionsgrad  1 og 2 kan købe i håndkøb, hvor kompressionsgrad 3 kun kan købes med en henvisning fra lægen. Derfor er det vigtigt at man tager en snak med lægen først, så man helt sikkert på hvilken kompressionsgrad man skal have fat i for give det bedste resultat for lige præcis dig.

 

Leave a Reply