Alt om pulleyhjul

Her kommer vi omkring alt der er værd at vide omkring pulleyhjul

Hvad er pulleyhjul?

Pulleyhjul er det tandhjul der gør at kæden kommer rigtigt igennem bagskifteren når du skifter gear på din cykel. Der findes forskellige pulleyhjul der for eksempel de originale og så er der også keramiske pulleyhjul som man oftes ser på racer cykler eller cykelentusiaster der har købt lidt ekstra til cykelen eller bare har lidt mere erfaring omkring cykler en den gense bruger. Det er selfølgelig vigtigt hvis man skal have nye pulleyhjul at man vælger nogen der virker til ens bagskifter eller virker de ikke.

Forskel på originale & keramiske pulleyhjul

Forskellen på originale og keramiske er at materialet er for det meste bedre i de keramiske og at de originale er lejet ikke blevet forseglet hvilket betyder at der kan skidt og snavs ind til lejerne. Det betyder at de har en lavere levetid end de keramiske og de skal udskiftet oftere. Det betyder også at hvis der kommer skidt at snavs ind vil de faktisk også kører dårligere. Det er derfor der er mange der vælger de keramiske fordi der ikke kan komme snavs ind til lejerne og at de faktisk kører bedre end de originale.

Pris forskel

De originale koster nærmest ingen ting, men det er faktisk heller ikke fordi at de keramiske er særlig dyre. De er selvfølgelig alt efter hvilket mærker man vælger men de ligger typisk i prislejet 200 til 600 kroner alt efter hvilket mærker man vælger. Så det kan hurtigt betale sig at få skiftet til keramiske i stedet for de originale da de ikke skal skiftes så ofter og derfor hurtigt tjener sig hjem på den måde. Og så får man selfølgelig også en bedre køreoplevelse som helt sikkert også er de få kroner værd.

Pengende værd?

Det er alt efter hvor meget man ønsker at smide efter cykel og hvor meget den bliver brugt og hvad den bliver brugt til. Man kan sige hvis du har en mtb vil det nærmest være et must have fordi der generelt kommer en del mere snavs på cykel når man cykler i naturen hvilket også kommer på pulleyhjullet. Men cykler man derimod kun 1 gang om ugen/måned på by veje kan man godt diskutere hvorvidt der er behov for keramiske pulleyhjul eller ej. Men køber man et af de billige keramiske til en 200 kroner ca. er man altså fri for at tænke på at skifte dem det næste lange stykke tid og har nok også været godt betalt i lange løb.

Oversized pulleyhjul

Du har måske hørt om oversized pulleyhjul før. Men hvorfor bruge oversized i stedet for de normale pulleyhjul? Det gør man fordi at når de bliver lidt større så kommer der faktisk en glidende gang mellem gearene i stedet for de kommer i små hak. Det gør også køreoplevelse bedre og en generelt bedre ydeevne. Det er kun for dem for dem der vil have det bedste af det bedste fordi prisen også ligger omkring de 1000 kroner og over. Så man skal være villig til at betale en mindre sum penge for en lille opgradering.

 

 

Leave a Reply